mk4-czerwona lampka
mk4-czerwona lampka
Witam wszystkich
Mam małe pytanie do znawców emek,mianowicie:gdy kupilem moja beatke zmieniarka plyt cd nie była podłączona(była malowana,bo sie poobijała podczas transportu ze stanów-została odłaczona i mechanik zapomnial ja podłaczyc-mniejsza z tym)i swiecila sie mała czerwona dioda na radyjku.Pomyslalem,ze gdy ja spowrotem podłącze dioda przestanie migac...a tu nic.tak jak migala,tak miga dalej.
Pojechalem do mechanika,zeby podłączyl "beatke" pod kompa(mialem jeszcze problem z zapalonymi kontrolkami od skrzyni biegów,hamulca ręcznego takie tam pierdoly-zresztą opisywałem to na wczesniej na forum) i na kompie nic nie wykazalo,dosłownie zadnego błędu,ani z kontrolkami,ani odnosnie radia.Moze dzieje sie cos z nawigacja,bo jak dotąd nie zdobyłem jeszcze plytki z mapa min Polski,nie wiem.
Moze ktorys z Was wczesniej spotkal sie z czyms takim,jesli tak to czy moglibyscie mi przyblizyc ten temat dlaczego ta dioda miga i czy to nie jest oznaka jakiejs awarii?
...a tak na koniec to musze powiedziec,ze zajebiste jest to forum,mozna sie dowiedziec duzo ciekawych rzeczy o naszych autkach i jest tu pelno zyczliwych ludzi.
super.pozdrawiam wszystkich szczesliwców
Mam małe pytanie do znawców emek,mianowicie:gdy kupilem moja beatke zmieniarka plyt cd nie była podłączona(była malowana,bo sie poobijała podczas transportu ze stanów-została odłaczona i mechanik zapomnial ja podłaczyc-mniejsza z tym)i swiecila sie mała czerwona dioda na radyjku.Pomyslalem,ze gdy ja spowrotem podłącze dioda przestanie migac...a tu nic.tak jak migala,tak miga dalej.
Pojechalem do mechanika,zeby podłączyl "beatke" pod kompa(mialem jeszcze problem z zapalonymi kontrolkami od skrzyni biegów,hamulca ręcznego takie tam pierdoly-zresztą opisywałem to na wczesniej na forum) i na kompie nic nie wykazalo,dosłownie zadnego błędu,ani z kontrolkami,ani odnosnie radia.Moze dzieje sie cos z nawigacja,bo jak dotąd nie zdobyłem jeszcze plytki z mapa min Polski,nie wiem.
Moze ktorys z Was wczesniej spotkal sie z czyms takim,jesli tak to czy moglibyscie mi przyblizyc ten temat dlaczego ta dioda miga i czy to nie jest oznaka jakiejs awarii?
...a tak na koniec to musze powiedziec,ze zajebiste jest to forum,mozna sie dowiedziec duzo ciekawych rzeczy o naszych autkach i jest tu pelno zyczliwych ludzi.
super.pozdrawiam wszystkich szczesliwców
Re: mk4-czerwona lampka
a to nie jest jakies radio code ? czyli radio czeka na wprowadzenie kodu ? gdzie Ci to mryga w ktorym miejscu ?
Jak sie nie myle to ta lampka jest od bluetootha
no to tez moze byc, ale bluetootha nie mam wiec nie wiem jak to sie ma do tej lampkischumi pisze:Jak sie nie myle to ta lampka jest od bluetootha

Mi się ta czerwona lampka świeci kiedy telefon nie ma zasięgu. Nigdy mi nie mrugała. Ogólnie nie zauważyłem żeby te lampki reagowały na co innego jak właśnie telefon więc tam bym szukał przyczyny.
Może to po prostu brak karty SIM w telefonie ?
Tak jest właśnie w M5.
Tak jest właśnie w M5.
Pozdrówka!
szeryf22, zrób zdjęcie i wrzuć tutaj, a będziemy wiedzieli od czago mruga ta lampka.
Niestety nie moge zrobic zdjecia,nie ma mnie teraz w kraju,aczkolwiek jest mozliwe,ze jest to zwiazane z telefonem,bo nawet nie wiem,gdzie sie wklada karte sim(sprawdzalem tą sluchawke i nie znalazlem,zadnego miejsca na karte).Poza tym lampka miga w prawym górnym rogu radia.kiedys mialem x5 z tym radiem i tam zawsze swiecila sie dioda zielona,albo nic sie nie swiecilo.
dzieki i pozdro
dzieki i pozdro
w e46 nie ma żadnego miejsca na kartę sim. Samochód łączy sie z telefonem za pomocą bluetootha.
no to zajebiscie dziwno,bo w menu nie mam opcji bluetoth,a w opcji telefonu pokazuje mi sie tylko,ze karta sim jest niepodlaczona,poza tym mam jakąs sluchawke w konsoli srodkowej-takze troche to dziwne.
CZy wszystkie emki sa wyposarzone w bluetoth?jesli tak to jak ja podlaczyc z telefonem(i'phonem)
dzieki
CZy wszystkie emki sa wyposarzone w bluetoth?jesli tak to jak ja podlaczyc z telefonem(i'phonem)
dzieki
no to pewnie ta lampka jest od telefonu i wlasnie swieci bo nie ma karty.
Przypomnialo mi sie ze tez mrygalo mi swiatelko (nie pamietam koloru) w e39 z telefonem na podlokietniku (tam sie karte wkladalo)
Przypomnialo mi sie ze tez mrygalo mi swiatelko (nie pamietam koloru) w e39 z telefonem na podlokietniku (tam sie karte wkladalo)

Może nawet się łączyć i przez mikrofale z kuchenkikostek_ja pisze:w e46 nie ma żadnego miejsca na kartę sim. Samochód łączy sie z telefonem za pomocą bluetootha.

Gdzieś jednak musi być dziura na karte SIM i przez jej brak miga diodka
Pozdrówka!
Dokładnie tak jak Paffcio piszePaffcio pisze:no to pewnie ta lampka jest od telefonu i wlasnie swieci bo nie ma karty.

W moim przypadku laczysz sie z telefonem komorkowym za pomoca bluetooth, nie ma miejsca w samochodzie na karte sim.boogie pisze:Może nawet się łączyć i przez mikrofale z kuchenkikostek_ja pisze:w e46 nie ma żadnego miejsca na kartę sim. Samochód łączy sie z telefonem za pomocą bluetootha.
To znaczy, że samochód nie ma swojego własnego telefonu, czyli osobnego numeru, tylko się podpina pod nasz telefon w kieszeni ?msjk pisze:W moim przypadku laczysz sie z telefonem komorkowym za pomoca bluetooth, nie ma miejsca w samochodzie na karte sim.boogie pisze:Może nawet się łączyć i przez mikrofale z kuchenkikostek_ja pisze:w e46 nie ma żadnego miejsca na kartę sim. Samochód łączy sie z telefonem za pomocą bluetootha.
Pozdrówka!